Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
19 MART Salı 06:09

TKDK 6. çağrıya çıktı

Bugün kırsal kalkınma deyince akla gelen ilk kurumlardan birisi olan TKDK, IPARD II kapsamında hibelerini kullandırmaya devam etmektedir.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-05-2019 01:06   Güncelleme : 14-05-2019 01:06
TKDK 6. çağrıya çıktı

Bugün kırsal kalkınma deyince akla gelen ilk kurumlardan birisi olan TKDK, IPARD II kapsamında hibelerini kullandırmaya devam etmektedir. Ülkemize AB standartlarında daha çok işletme kazandırmak için İl Koordinatörlüğü personeli yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmekte olup, her türlü bilgiyi yatırımcılarımıza sunmak için etkin tanıtım çalışmaları yürütülmektedir. Ayrıca, 444 85 35 TKDK Yardım Masası hattı proje yapmak isteyen tüm yatırımcılarımıza açıktır. Başvurular online olarak http://onlinebasvuru.tkdk.gov.tr/ adresinden yapılabilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 08 Mayıs 2019 tarihinde Altıncı Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurular ile ilgilidir.

Desteklenecek Tedbirler ve Destek Bütçesi

Bu “Başvuru Çağrı İlanı” kapsamında sadece “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecektir. Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekildedir: Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme, Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi, Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Tesisleri. Toplam Destek Bütçesi (Avro) 60 bin TL. Başvuru Tarihleri: Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme, Başvurular 08.07.2019 tarihi saat 09:00’dan itibaren yatırımın uygulanacağı ilde bulunan TKDK İl Koordinatörlüklerinde kabul edilmeye başlanacaktır. Online Proje Başvuru Sistemi 20.08.2019 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 23.08.2019, saat 18:00’dir. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Yatırım süresi en fazla 16 ay olarak planlanmalıdır. Kırsalda yatırımları hızlandıracak ve Amasya’mıza güç katacak bu çağrı kapsamında tüm yatırımcılarımızı TKDK’ya davet ediyoruz.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert