Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
28 MART Perşembe 14:50

Taşova'dan Avrupaya Gönül Elçileri

Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personelinin Hareketlilik projeleri kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı başkanlığınca kabul edilen ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus + Ana Eylem 1"Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti” kapsamında; Taşova Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin(Taşova Sağlık Meslek Lisesi)“Fotoğraflarla Tedaviye Bakış” adlı projesi kabul edilerek; 98.283Avro hibe kazanmıştır.

TAŞOVA
Giriş Tarihi : 28-03-2015 16:56   Güncelleme : 28-03-2015 16:56
Taşova'dan Avrupaya Gönül Elçileri

        Çek Cumhuriyetindeki okul ortağımız olan Sağlık Meslek Yüksek Okulu ile 23/10/2014tarihli imzalanan Europas formu ile kesinleşen uygulama 17/12/2014 tarihli Türkiye Ulusal Ajansı Hibe Sözleşmesi ile eğitim uygulama programına başlamıştır.

        Uygulanan programlarla proje çalışmaları heyecanla ve hız kesmeden devam etmektedir. Proje kapsamında 2refakatçi öğretmen 45 Hemşirelik Alanı öğrencisi 28 Mart 2015 tarihinde yola çıkacak ve Çek Cumhuriyeti’nde Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve Letonya’da Sağlık Meslek Yüksek Okulu(28-21 günlük) Psikiyatri Hemşireliği beceri eğitimi alacaklar. Öğrenciler proje yurt dışı ortağının bünyesindeki eğitim kurumunda teorik, bağlı kurumları olan hastane, rehabilitasyon merkezi, hasta bakım merkezlerinde beceri eğitimi kapsamında mesleki staj, gözlem, tetkik faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir. Proje kapsamında öğrenciler yapılacak kültürel faaliyetlerle bu ülkeleri tanıma imkânı sağlanmış olacaktır. Ayrıca yurt dışındaki kalış sürelerinde, ev sahibi kuruluşların sportif, sosyal imkânlarının tamamından faydalanabileceklerdir.

        Avrupa Birliğine üye olan bu ülkelerde yapılacak faaliyetlerde öğrencilerimiz mesleki bilgilerini ve becerilerini artırma fırsatı elde edeceklerdir. Projemiz, yararlanıcıların Çek Cumhuriyeti’ndeki ve Letonya’daki alacakları eğitimler ve belgelerle mezuniyetleri sonrasında iş piyasasında istihdam edilmelerinde olumlu katkı sağlayacaktır. Kültürlerarası ortak paylaşımların neticesinde Avrupa’daki ülke kültürlerinin, iş hayatının, farklı dillerin, eğitim ve sağlık hizmetlerinin öğrenilmesi ile yararlanıcıların farkındalık düzeylerinin artmasına, bakış açılarının gelişmesine katkıda bulunarak özgüvenlerini artmasına katkı sağlayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert