Taşova Net | Taşova Gazetesi - Son Dakika - Taşova Haberleri -
HV
29 MART Cuma 02:10

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yılı nedeni ile Amasya Valiliği tarafından organize edilen "Bir Kahramanlık Destanı" adlı oyun Taşova da sahnelendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 23-03-2015 18:00   Güncelleme : 23-03-2015 18:00

        Taşova Belediye Düğün Salonunda 23 Mart 2015 Pazartesi günü Saat 15:00' da İris tiyatro ekibi tarafından hazırlanan tiyatro oyununu gösterisini; Taşova Kaymakamı Emin Kaymak, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, Taşova Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard.Doç. Dr. M.Burak Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü İlhan Sönmez, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaş izledi.


        Çanakkale Savaşı'nda yaşanan kahramanlık öykülerinin anlatıldığı oyunda izleyenler duygulu anlar yaşanırken izleyicileriden tam not aldı.

        Kaymakam Emin Kaymak, dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık öyküsü olan ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin tarihindeki en parlak sayfalarından birisi olduğunu söyledi.

        Kaymak, oyunda emeği geçenleri tebrik ederek, "Milli Mücadele ve Cumhuriyetin kurulmasına giden yolda önemli bir rol üstlenen Amasya'nın tarihine yaraşır bir şekilde Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi anmak için, böyle bir tiyatro gösterisi Valiliğimiz tarafından hazırlandı" dedi.

            HABER - FOTOĞRAF : TANER BIYIK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert